Emoform Tandpasta voor gevoelig tandvlees; BLAUW is zonder fluor; GROEN is met fluor

Emoform Tandpasta voor gevoelig tandvlees; BLAUW is zonder fluor; GROEN is met fluor

Talrijke studies* hebben bewezen dat kaliumnitraat een zeer effectief middel is tegen gevoelige tandhalzen. Dit gaf de wereldwijd gerespecteerde Amerikaanse voedings- en geneesmiddelen inspectie – de FDS – aanleiding om kaliumnitraat als enig werkzaam middel tegen gevoelige tandhals en tegen warmte-, koude-, zoet-, en zuurgevoeligheid te erkennen.

Bovendien bevat EMOFORM® hoge concentraties mineraalzouten waardoor plakvorming voorkomen wordt, de tandvleesoppervlakte verhardt, ontstoken en lichtbloedend tandvlees tegengegaan wordt en zodoende parodontitis wordt voorkomen. De hoge concentratie mineraalzouten heeft ook een remmende werking op bacteriëngroei. Door de hoge concentratie aan anorganische zouten in EMOFORM®, wordt de pasta licht alkalisch, hetgeen ook invloed heeft op het speeksel. Dit licht alkalisch speeksel neutraliseert de door de bacteriën gevormde zuren die schadelijk zijn voor het gebit en cariës bevorderen. De overige stoffen in EMOFORM® zorgen ervoor, dat gebit en tandvlees grondig worden gereinigd, zonder echter daarbij de glazuurlaag aan te tasten. In Nederland is EMOFORM® verkrijgbaar in twee soorten, met en zonder fluoride.

Kaliumnitraat met fluoride is het enige middel dat door de FDA als werkzaam middel erkend wordt ter behandeling van gevoelige tanden en ter voorkoming van cariës.

Gebruiksaanwijzing:

Tanden en kiezen met een zachte tot middelharde borstel behandelen, bij voorkeur 3 maal daags na de maaltijd.

Bij sterke overgevoeligheid kan EMOFORM® met de vinger op het tandvlees worden aangebracht en licht worden ingemasseerd, waarbij met de pasta 1-2 minuten laat intrekken.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »